Työnohjaus

Ratkaisu- ja voimavarakeskeinen yksilö- ja ryhmätyönohjaus

Minä työnohjaajana

Olen tehnyt toimintaterapeutin työn ohessa työnohjauksia vuodesta 2010. Työnohjauksessa minulla on ollut asiakkaita lähinnä kuntoutuksen, sosiaalialan sekä opetuksen alalta. Ennen toimintaterapeutiksi kouluttautumistani olen työskennellyt siivoojana, hammashoitajana, optisena myyjänä, projektivastaavana, palvelu- ja tietotekniikan alalla ohjelmistosuunnittelijana. Nämä työkokemukseni auttava minua ymmärtämään työnohjaajana paremmin myös erilaisissa työkulttuureissa ja -ympäristöissä työskenteleviä ihmisiä.

Näkemykseni mukaan meillä kaikilla on olemassa paljon viisautta ja osaamista. Työnohjaus on prosessi, jossa ohjattava voi löytää tarvittavan viisauden asettamiensa tavoitteiden saavuttamiseksi tai työn alla olevien haasteiden ratkaisemiseksi. Työnohjauksessa ei ole valmiita ratkaisuja ohjattavien pulmiin. Ne syntyvät yhteisessä voimauttavassa vuoropuhelussa. Työnohjaajana toimin ajattelukumppanina ja kanssakulkijana tällä matkalla.  

Mitä hyötyä työnohjauksesta on?

Työnohjauksen kohteena voi olla omaan työhön ja työyhteisöön liittyvien kysymysten, kokemusten sekä tunteiden tarkastelu ja jäsentäminen. Työnohjaus tarjoaa pysähtymisen mahdollisuuden ja turvallisen paikan testata omia ajatuksia, etsiä keinoja erilaisten työtilanteiden hoitamiseen sekä mahdollisuuden tunteiden purkamiseen. Tavoitteena on vapauttaa voimia, luovuutta ja ajattelua työhön ja sen rajojen tunnistamiseen. Ei tarvitse olla kriisiä, jotta työnohjauksesta voisi hyötyä. Haastavistakin asioista voi puhua siten, että omat voimavarat lisääntyvät ja toimintavaihtoehdot suhteissa asioihin ja ihmisiin monipuolistuvat.

Mitä työnohjauksessa tapahtuu?

Työnohjauksessa työskentelemme keskustellen ja asiakkaan toivoessa myös toiminnallisin menetelmin (NLP, Neuro Linguistic Programming, Mindfulness, Voimauttava valokuva, luovat menetelmät). Työnohjauksen kesto vaihtelee muutamasta tapaamiskerrasta pitkäkestoisiin prosesseihin. Tapaamistiheys on kahdesta kuuteen viikkoon. Työnohjaus voi tapahtua Innon tilassa, asiakkaan omalla työpaikalla tai muussa sovitussa paikassa.

Kokemuksia ja palautetta työnohjauksistani

”Sari, sinulla on lämmin ja empaattinen ote ohjata. Annat kaikille aikaa, et kiirehdi.”

”Kolmen näkökulman- harjoitus muutti kokonaan haasteellisen työkaverini kanssa toimimisen. Tulemme nykyisin hyvin juttuun.”

”Välillä olisi kiva, jos tulisi valmiit vastaukset kysymykseen. Mutta haastat mukavasti pohtimaan niitä itse. Et kuitenkaan jätä asioita roikkumaan, vaan pidät huolta, että ne vastaukset löytyvät.”

”Kuulin juuri, että työnohjaajaa kannattaisi aina välillä vaihtaa. Onko pakko? ” (Työnohjaussuhde kestänyt seitsemän vuotta).

Hinta

Työnohjauksen hinta määräytyy sovitun ajan, mahdollisten matkakustannusten ja ryhmän koon perusteella. Yksilötyönohjaus on 110 euroa / tunti Innon tilassa tai lähialueella. Ryhmistä pyydä minulta tarjous.

Ota yhteyttä

Hämeentie 155 A, 3. kerros
00560 Helsinki
p. 040 726 7050
[email protected]

Innon tila
Y-tunnus: 17729201
Made with ❤ by Dmitri
© Innon tila